Pariuri Esports

Unde să pariezi pe jocurile tale preferate

Cine sunt și ce treabă am cu pariurile pe Esports?

Adrian
Adrian - Manager Website

Salut! După cum poți observa de pe site-ul nostru, mă cheamă Adi și sunt pasionat de pariuri. Am jucat mult fotbal (pro și amator), iar prin liceu am fost și într-un clan național de Call of Duty. Cam atât puteai să ajungi de profesionist la vremea respectivă, pe când LinkMania era cea mai tare comunitate de gaming din România (RIP forumuri). Dintre jocurile online, în prezent joc aproape exclusiv Dota 2, dar cunosc bine majoritatea jocurilor întâlnite la Esports.

Te voi învăța pe această pagină tot ce trebuie să știi despre pariuri pe Esports și de ce merită să le încerci. Să începem cu niște recomandări.

18+ | Pariază Responsabil | Se Aplică T&C
Top Site-uri cu Pariuri pe Esports
Operator prosAndCons
Mozzart Bet
Cote destul de bune
Statistici la unele meciuri
Foarte puține opțiuni
Site cu probleme ocazionale
Fără live stream
200% până la 1.750 Lei
Unibet
Selecție bună de jocuri
Interfață modernă
Cele mai multe opțiuni de pariu
Statistici utile
Fără live stream la unele jocuri
Pariu fără risc 500 Lei
+300 Rotiri Gratuite
+Pariuri Gratuite 50 Lei
Betano
Excelenți pentru CS:GO
Cote competitive
Destul de multe evenimente
Selecție medie de jocuri
100% până la 500 Lei
888sport
Cote decente
Free bet-uri frecvente
Puține opțiuni de pariere
Fără live stream și statistici
100% până la 600 Lei
+60 Rotiri Gratuite
NetBet
Foarte multe meciuri
Secțiune live bogată
Multe opțiuni la CS:GO
Multe meciuri fără stream
Free Bet de 500 Lei
eFortuna
Ofertă foarte bună
Multe opțiuni pe CS:GO
Platformă live excelentă
Selecție medie de jocuri
150 lei Puncte Loialitate
+ 50 lei fără depunere
Superbet
Multe evenimente
Cote de top
Chat cu alți pariori
Chat cu alți pariori :)
Varietate jocuri mediocră
Casa Pariurilor
Destul de multe ligi
Printre cele mai bune cote
Puține opțiuni de pariere
Fără live stream și statistici
Interfață învechită
Pariu fără risc 250 Lei
+50 lei la verificare
Mr Bit
Cele mai multe jocuri
Numeroase evenimente
Cote foarte bune
Opțiuni de pariere limitate
Free Bet de 200 Lei
Frank Sport
Ofertă identică cu Mr Bit
Numeroase evenimente
Cote foarte bune
Opțiuni de pariere limitate
Betfair
Cote unice prin Exchange
Multe opțiuni pe CS:GO
Cote bune în general
Navighezi mai ușor alte site-uri

Site-ul meu preferat pentru Esports

Adrian
Adrian - Manager Website

Site-ul meu preferat pentru pariuri pe Esports este Unibet pentru că oferă cam tot ce vrei de la această experiență - o selecție foarte bună de jocuri, cele mai multe opțiuni de pariere, foarte ușor de navigat, transmisiuni de calitate și fără lag, multe statistici in-game, și pe deasupra, un bonus la înregistrare (pariu fără risc) foarte bun pentru începători.

Honorable mentions: Mr Bit și Frank Sport aparțin de același operator (ofertă identică) au cele mai multe jocuri în ofertă, iar bonusurile la înregistrare sunt, de asemenea, destul de bune pentru începători.

Pariuri esports

Tier List top site-uri cu pariuri pe Esports / foto: © pariurisport.com

Pe multe site-uri vei avea o experiență măcar decentă când pariezi la Esports. Lista de pe această pagină este bazată pe câțiva factori pe care îi poți descoperi mai jos, dar anumite lucruri țin și de preferința fiecărui jucător.

Prefer Unibet la multe capitole pentru că sunt foarte buni la pariatul online. Nu degeaba au ajuns un brand consacrat la nivel global.

Întrebări frecvente despre Esports Pariuri

Este legal să pariez pe Esports în România?

Da. Pariurile sunt complet legale în România atâta timp cât sunt făcute pe un site/agenție cu licență de operare valabilă emisă de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

Pe site-ul nostru găsești doar operatori legali la noi în țară. Recomandări de top pentru pariuri pe Esports:

 1. Unibet
 2. Mr Bit
 3. Frank Sport
 4. Betano
 5. Fortuna
Unde pot paria pe Esports?

Pe majoritatea site-urilor de pariuri legale din România, de exemplu Unibet, Betano, Fortuna, Superbet, Casa Pariurilor, Betfair, Mr Bit și multe altele. Fiecare site are una sau mai multe rubrici dedicate pentru Esports, deci e foarte ușor să găsești pe ce poți paria.

Pe ce jocuri pot paria la Esports?

Numărul de jocuri disponibile variază de la operator la operator, dar majoritatea au 5-6 jocuri diferite, și cam peste tot vei găsi cele mai populare jocuri pentru Esports: Counter Strike: Global Offensive, League of Legends, Dota 2, Rainbow Six, Overwatch, Valorant, sau Mobile Legends.

Alte jocuri pe care poți juca la diferite case de pariuri online din România: Starcraft 1 și 2, Arena of Valor, Halo, PUBG și E-sporturi (E-Fotbal, E-Basket, E-Ice Hockey).

Cum funcționează pariurile pe Esports?

La fel ca oricare alt tip de pariu, dar cu opțiuni de pariere specifice jocurilor respective.

 • Accesezi un site de pariuri legal.
 • Te înregistrezi și faci o depunere.
 • Găsești secțiunea de Esports și jocul pe care vrei să pariezi.
 • Alegi una sau mai multe opțiuni pe care vrei să pariezi și adaugi miza pe bilet.
 • Plasezi pariul și aștepți deznodământul să vezi dacă ai câștigat.
Care este cel mai bun site pentru pariuri pe Esports?

Conform testelor de până acum, site-ul meu preferat pentru pariuri pe Esports este Unibet pentru că oferă un număr bun de jocuri cu multe evenimente, numeroase opțiuni de pariere, cote foarte bune, un site intuitiv, și statistici foarte bune pentru fiecare meci.

Un posibil dezavantaj pentru unii jucători la Unibet va fi că nu ai transmisiuni în direct pentru toate jocurile.

Găsesc live stream pe site-urile de pariuri cu Esports?

În majoritatea cazurilor, da, dar chiar și site-urile cu cele mai multe transmisiuni în direct nu acoperă 100% toate competițiile de pe toate jocurile.

Îți recomand așadar să ții Twitch și YouTube la îndemână pentru că majoritatea live stream-urilor vor fi disponibile acolo.

Chiar dacă site-ul tău de pariuri preferat nu oferă transmisiuni în direct pentru toate jocurile pe care le urmărești, sunt șanse bune să descoperi măcar statistici utile pe pagina cu fiecare meci - un alt motiv pentru care recomand Unibet pentru Esports cu atâta convingere.

Ce sunt pariurile pe Esports?

Să începem întâi cu ce înseamnă “Esports”. Prescurtat de la “electronic sports”, termenul se referă la o formă de competiție folosind jocurile video. De obicei, aceste competiții organizate se desfășoară între jucători profesioniști - adesea echipe de jucători.

Esports pariuri online

Competiții de Esports / foto: © pariurisport.com

În prezent, cele mai tari competiții de Esports au ajuns turnee de o amploare comparabilă cu un mega concert. Industria de gaming a devenit mai valoroasă decât industriile de film și muzică puse la un loc.

De ce să pariezi pe Esports?

În primul rând îți recomand să pariezi doar dacă ești major și ideal dacă ai o sursă de venit stabilă. Astfel că dacă nu ai împlinit 18 ani încă, pune frumos cardul înapoi în portofelul alor tăi și termină-ți tema de casă.

Pariurile pe Esports sunt o formă de divertisment care adaugă un plus de adrenalină unor jocuri pe care poate îți place să le urmărești, să le joci, sau chiar să le descoperi.

Apreciezi mai mult ce se întâmplă într-un meci de CS:GO dacă ai jucat jocul sau știi măcar cum funcționează, altfel s-ar putea să te plictisești.

Totuși, dacă ajungi să cunoști si să apreciezi un joc, gradul de divertisment este foarte ridicat pentru că tot timpul se întâmplă ceva interesant, sunt multe răsturnări de situație și momente care te lasă cu gura căscată.

Pariurile în sine sunt variate și multe sunt diferite de competițiile sportive obișnuite.

În plus, competiții de Esports sunt cam pe tot parcursul anului și chiar dacă nu găsești transmisiuni în direct pe site-ul de pariuri, există alte platforme de streaming care sunt mai bune oricum - YouTube, Twitch. E o secțiune foarte activă pe orice site de pariuri, nu prea ai cum să te plictisești.

Jocuri disponibile pentru pariuri Esports

🎮 Counter-Strike: Global Offensive

Un FPS în care două echipe, teroriști (“tero”) și contrateroriști (“counter”), concurează în diferite moduri dar modul clasic presupune ca echipa tero să planteze o bombă în una dintre locațiile disponibile pe hartă, în timp ce counter-ii încearcă să o dezamorseze. La CS:GO ai întotdeauna multe opțiuni de pariere. Rush B!

🎮 League of Legends

Un joc multiplayer online Battle Arena (MOBA) în care două echipe de cinci jucători concurează pentru a distruge Nexusul inamicului. LoL este unul dintre cele mai populare și urmărite titluri de esports la nivel global, cu un mega turneu anual, League of Legends World Championship.

🎮 Dota 2

Un alt joc MOBA foarte popular în România (jocul meu online preferat) în care două echipe de câte cinci jucători luptă fiecare pentru a distruge Ancientul echipei adverse. Foarte asemănător cu LoL, sau mai degrabă LoL este foarte asemănător cu conceptul original - mod-ul Dota din Warcraft 3.

Turneele Dota 2 oferă premii enorme, multe pe baza contribuțiilor fanilor, ceea ce demonstrează interesul pentru acest joc în lumea Esports.

🎮 Starcraft 1 & 2

Un joc de strategie în timp real (RTS) în care jucătorii controlează armatele și se angajează în bătălii strategice. StarCraft 1 si 2 au o bază de fani foarte dedicați în Esports, în special în Coreea de Sud.

🎮 Overwatch

Un joc FPS bazat pe echipe, cu eroi cu abilități unice. Overwatch League (OWL) este o competiție majoră în Esports, iar pariurile pe această ligă sunt populare printre pasionații de sporturi.

🎮 Valorant

Un joc tactic FPS dezvoltat de Riot Games. Combină elemente ale CS:GO și jocurilor bazate pe eroi cu abilități specifice. Evenimentele de Valorant au fost în creștere în ultimul an, atragând tot mai mulți jucători și pariori.

🎮 Rainbow Six

Un shooter tactic în care echipe de operatori concurează în diferite moduri de joc. Are o scenă esports în creștere și oferă opțiuni de pariere destul de unice.

🎮 Arena of Valor

AoV este un MOBA dezvoltat și publicat de Tencent Games. Este un titlu proeminent în Esports pe dispozitivele mobile, cunoscut și sub numele de Honor of Kings în anumite regiuni.

Structura competitivă a jocului include competiții regionale și internaționale, în care echipele profesioniste și jucătorii concurează pentru fonduri de premii substanțiale, deci nu e de mirare că jocul este foarte popular și în pariuri pe Esports.

🎮 Mobile Legends

Similar cu AoV, „Mobile Legends” este un MOBA cu mulți fani, în special în Asia de Sud-Est. Echipe de cinci jucători se luptă în meciuri cu ritm rapid. Turneele majore precum Mobile Legends Professional League (MPL) atrag echipe profesioniste, oferind premii substanțiale în bani și un public global dedicat.

🎮 Halo

„Halo” este o franciză FPS cu o istorie bogată în sporturile electronice. Cunoscut pentru un gameplay foarte competitiv, în Halo echipe sau jucători care se luptă în arene SF.

Cu diverse titluri din serie, inclusiv „Halo: Combat Evolved” și „Halo 5”, brandul Halo are o felie importantă în Esports cu turnee, jucători profesioniști și o bază de fani foarte pasionați.

🎮 PUBG

„PUBG”, sau PlayerUnknown’s Battlegrounds, este un joc popular de tip battle royale (scapă cine poate), cu un parcurs încurajator pe scena Esports. Echipele sau jucătorii ajung pe o insulă, caută arme și luptă pentru a fi ultimul în picioare.

Turneele majore, cum ar fi PUBG Global Championship, atrag echipe profesioniste, oferind fonduri semnificative de premii și un public global. Nu vei găsi pariuri pe PUBG peste tot în România, dar sunt câțiva operatori care oferă opțiunea (de exemplu Unibet).

🎮 E-Sporturi

Chiar dacă de obicei sunt categorii distincte, aș mai adăuga la sporturi electronice și:

 • E-Fotbal

 • E-Basket

 • E-Ice Hockey

Cum alegi un site cu pariuri Esports

Pe întreg site-ul Pariurisport.com recomandăm doar site-uri de pariuri legale, cu o licență de operare valabilă emisă de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

Pentru fiecare categorie specifică evaluăm ce este important pentru experiența de pariere respectivă. Chiar dacă funcționează, în principiu, la fel, pariurile pe Esports sunt destul de diferite de pariurile obișnuite pentru că necesitățile jucătorului sunt diferite.

Recomandările de pe această pagină și ordinea acestora se bazează pe următorii factori:

✔️ Varietate de jocuri

Fiecare avem jocurile noastre preferate, astfel că varietatea jocurilor pentru care vei găsi evenimente pe care să pariezi este foarte importantă.

Numărul de jocuri oferit de siteurile de pariuri este între 5 - 14, și vei întâlni la majoritatea jocurile menționate mai sus, în special CS:GO, League of Legends, Dota 2, Starcraft și Overwatch.

✔️ Platformă live foarte bună

Pariurile live sunt importante în general, dar poate ceva mai importante pentru Esports pentru că mulți oferă live stream, deci experiența trebuie să fie foarte bună. Desigur, poți găsi transmisiuni și pe alte platforme mai bune (Twitch, YouTube), dar la unii operatori e suficient de bună încât să nu fie nevoie să oscileazi între site-uri. Probabil e de preferat și pentru tine să ai totul într-un singur loc.

Când evaluăm o platformă live acordăm multă atenție și opțiunilor de pariuri disponibile, cum se mișcă totul, ce statistici in-game sunt disponibile, sau cât de intuitivă e secțiunea.

✔️ Oferta de pariuri Esports

Aici includem numărul de jocuri disponibile, dar mai important, numărul de opțiuni, evenimente, și cât de bune sunt cotele pe acestea.

În funcție de cât de des pariezi, cele mai bune cote s-ar putea să conteze, dar pentru un jucător amator, cred că mai ales la Esports nu vei simți atât de mult diferența de la un operator la altul.

Pentru mine oferta de pariuri este mult mai importantă, în special opțiunile de pariere, lucru care tinde să fie destul de standard la majoritatea caselor de pariuri. De aceea în topul de pe această pagină, selecția bogată valorează mai mult decât cotele în sine.

✔️ Aplicație/optimizare pe mobil

Experiența mobilă este foarte importantă pentru pariuri, în special pentru pariurile live. Chiar dacă majoritatea operatorilor au o aplicație mobilă, nu cred că absența acesteia ar trebui să descalifice automat un site de pariuri.

Nu toate aplicațiile sunt bune, unele sunt chiar foarte frustrante, în timp ce un site de pariuri bine optimizat pentru dispozitive mobile poate îndeplini toate funcțiile de care ai nevoie.

✔️ Metode de plată variate

Fie că preferi card, portofele electronice, sau alte metode de depunere și retragere, e desigur important să ai aceste opțiuni disponibile pe site-ul pe care vrei să pariezi pe Esports.

Majoritatea caselor de pariuri oferă opțiuni de plată prin Visa, Mastercard, Paysafecard, Skrill, Neteller și transferuri bancare, dar desigur, unii operatori au mai multe opțiuni sau tranzacții mai rapide. Pentru început, recomand să te orientezi doar pe baza disponibilității metodei de plată pe care o preferi.

Cum să pariezi pe Esports

 1. Selectezi site-ul de pariuri preferat din lista noastră.
 2. Creezi un cont de pariuri - ți se vor cere date personale (+date din buletin/bancare). E procedură standard în România, datele tale sunt în siguranță.
 3. Completezi verificarea contului.
 4. Faci o depunere.
 5. (Optional) Profiți de un bonus de bun venit. Se aplică T&C, citește înainte cum funcționează promoția.
 6. Te duci la oferta de pariuri sportive > Esports, și selectezi jocul, evenimentul și pariul pe care vrei să îl plasezi.
 7. Adaugi miza pe bilet.
 8. Dacă pariul este câștigător, primești profitul în balanța contului tău de pariuri pe care apoi îl poți retrage cash.

Tipuri de pariuri pe Esports

Sporturile electronice au pariuri asemănătoare cu pariurile sportive obișnuite, dar au și multe opțiuni specifice Esport-urilor sau chiar fiecărui joc în parte.

Pariuri esports mobil

Unibet Esports pe mobil / foto: © pariurisport.com

Câștigător meci

Probabil cel mai simplu și mai comun tip de pariu pentru Esports, câștigătorul meciului este o opțiune pe care o găsești pe fiecare joc și meci.

Este probabil una dintre opțiunile preferate ale jucătorilor la pariuri pe Esports pentru că este o alegere simplă, dar care, probabil mai mult decât în alte sporturi, are mai multe răsturnări de situație, ceea ce face o alegere inspirată mai incitantă.

Câștigător hartă

Există mai multe tipuri de pariuri pe mapă, dar cele mai populare sunt câștigător hartă, handicap hartă/rundă (o echipă pornește cu un dezavantaj), și total runde.

Pariurile pe hartă se găsesc cam peste tot, și cred că sunt ceva mai interesante, în special dacă ai cunoștințe despre avantajele și dezavantajele fiecărei mape, sau puncte forte ale echipelor pe harta respectivă.

Scor corect

Un alt tip de pariu pe care îl găsești pe multe site-uri, pariul pe scor presupune să prezici scorul corect cu care se va încheia meciul.

Destul de simplu de înțeles, dar din nou, pentru a avea succes ajută dacă știi câte ceva despre echipe/jucători.

First blood și număr de kill-uri

Poți paria pe care echipă/jucător face first blood (primul kill al meciului), număr total de kill-uri, cine ajunge primul la un anumit număr de kill-uri, și alte combinații similare.

Obiective specifice

În funcție de joc, vei avea diferite obiective pe care poți să pariezi, de la cine distruge primul anumite clădiri importante în economia jocului - barracks, turnuri, până la obiective unice pe hartă pentru care se luptă ambele echipe, de exemplu în Dota 2 prima echipă care omoară Roshanul.

Concluzie pariuri Esports

Adrian
Adrian - Manager Website

Cred că pariurile pe Esports sunt printre preferatele mele la ora actuală pentru că evenimentele în sine sunt foarte imprevizibile (desigur depinde și de joc), cu multe răsturnări de situație pe care le poți urmări în direct și gratuit.

Pe lângă creșterea în popularitate a industriei de gaming, un alt motiv care a contribuit la succesul Esport-urilor este cât de dinamice sunt meciurile. Tot timpul se întâmplă ceva interesant, în special dacă știi cum funcționează jocul respectiv. Pariurile sunt influențate astfel de multe micro-evenimente care se întâmplă pe parcursul unui meci, ceea ce le face mai distractive și face un eventual câștig la pariuri și mai satisfăcător.

În România, aproape toate casele de pariuri online oferă o secțiune pentru Esports, dar diferențele sunt destul de mari între site-urile de top și restul opțiunilor. Iată recomandările mele de top:

 • Care site e bun la toate capitolele? Unibet
 • Cine oferă cele mai multe jocuri diferite?Mr Bit / Frank Sport
 • Care este cel mai bun site pentru CS:GO?Betano / Fortuna
 • Cine oferă cele mai bune cote?Superbet / Betfair
 • Care este cea mai bună aplicație pentru Esports?Betano