Bet365 Romania
Articol

Licență Bet365 România - revine la noi în țară în 2024?

14 mai 2024

Considerat de mulți cel mai mare operator de pariuri la nivel global, Bet365 a fost centrul unui scandal legal de proporții în industria pariurilor din țara noastră. Până în prezent, gigantul din iGaming se luptă în instanță pe mai multe fronturi cu statul român.

Adrian
Manager Website

Status Bet365 România pe scurt

Deține Bet365 licență în România?

  • Nu. În prezent, Bet365 nu deține o licență ONJN.

Când revine Bet365 în România?

  • Probabil niciodată pe baza ultimelor decizii din instanță.

Pot accesa Bet365 din România?

  • În teorie poți (VPN), dar în practică nu-ți recomand pentru că e ilegal.

Alternative din România care se apropie de Bet365?

De ce este Bet365 atât de apreciat de către jucători

Cu peste 60 de milioane de jucători la nivel global, Bet365 este foarte probabil casa de pariuri preferată a jucătorilor. Succesul acestui operator se datorează unei combinații de factori, de la oferta de excepție și cotele greu de egalat, până la funcții de pariere moderne care au schimbat standardul în întreaga industrie.

Majoritatea colegilor mei din alte țări au Bet365 în fruntea clasamentului celor mai bune case de pariuri. Îți redau câteva păreri mai jos.

Bet365 în Anglia

Ben
Ben

Oferta Bet365 este una care se potrivește probabil celui mai bun site de pariuri din lume. În ceea ce privește volumul piețelor, nu există o casa de pariuri sportivă mai cuprinzătoare.

10/10 ⭐

Bet365 în Brazilia

Enrico
Enrico

Bet365 este pur și simplu cea mai mare și cea mai bună casă de pariuri din lume. În Brazilia, cei care se înscriu la Bet365 pot primi unul dintre cele mai bune bonusuri de bun venit disponibile, pot face depuneri prin PIX, pot descărca o aplicație excelentă și se pot bucura de o mare varietate de piețe 24 de ore pe zi.

9/10 ⭐

Bet365 în Germania

Florian
Florian

Pe bună dreptate Bet365 este considerat unul dintre liderii de piață din Germania, deoarece, din experiența noastră, oferă clienților un pachet general complet care nu lasă nimic de dorit.

9.5/10 ⭐

Știu că probabil ne facem ‘sânge rău’ că discutăm atâta despre avantajele unei case de pariuri care nu se regăsește la noi în țară, dar îți pot oferi câteva recomandări care se apropie destul de mult de Bet365.

Cel mai mare scandal din gamblingul românesc

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) a fost înființat în anul 2013 sub forma de organ specializat al Guvernului care să monitorizeze și să controleze un domeniu care devenise foarte activ: jocurile de noroc.

Știu că sunt mulți jucători care încă oftează cu dor când se gândesc la “Vestul Sălbatic” ce era în pariuri online la începutul anilor 2000, dar fiind vorba de o industrie cu risc pentru jucători, nu putea să rămână așa.

Începând cu 2014, ONJN a început să facă primele mișcări în vederea reglementării pieței, urmând ca în 2015 - odată cu introducerea legii nr. 124, să înceapă implementarea regulilor de funcționare a caselor de pariuri din România împreună cu toți operatorii de activități conexe.

20% din profitul brut din pariuri înregistrat între 2010-2015, virat la trezorerie.

Pentru că până în acest punct operatorii nu plătiseră nici măcar o taxă pentru autorizația de funcționare, ONJN a decis conform Legii 214 din 29 Mai 2015 că toți operatorii din iGaming trebuie să plătească la trezoreria statului 20% din profitul brut înregistrat în perioada 2010-2015.

În termenul de 90 zile acordat de ONJN, unii operatori au decis să nu achite aceste sume și să se retragă de pe piața din România.

Bet365 avea de plătit 30 milioane euro statului român.

Cam jumătate dintre jucătorii români la pariuri online aveau cont la Bet365 în această perioadă, peste 80.000 de conturi active, deci în mod evident, 20% din profituri avea să fie o sumă ridicată - peste 30 milioane euro conform directorului ONJN.

Bet365 au încercat să conteste decizia inițial, dar au acceptat în cele din urmă legea și s-au angajat să plătească suma până la finalul anului 2015, făcând o plată inițială de peste 400.000 euro statului român la începutul lunii septembrie din același an.

Bet365 refuză să-și suspende activitatea

Licenta bet365 romania

Bet365 pe mobil / foto: pariurisport.com

Aici s-a produs ruptura cu statul român și cu jucătorii. Nu știm cu adevărat dacă operatorul ar fi plătit în cele din urmă restul sumei datorate, este vorba totuși de peste 29 milioane euro, dar presupunând că intențiile erau cele care au fost comunicate, Bet365 ar fi putut fi în continuare lider de piață în industria de gambling din România.

După înștiințarea în privința plății celor 20%, Bet365 urma să primească o licență de funcționare temporară din partea ONJN, după ce aceștia au fost de acord cu planul de plată până la finalul anului.

Amendă Bet365 România pentru că nu și-a suspendat activitatea.

Licența de operare temporară avea să fie valabilă de la 1 octombrie, deci aproximativ 20 de zile mai târziu de la ultima comunicare între cele două părți, ceea ce însemna că Bet365 ar fi trebui să-și suspende activitatea pentru restul de zile rămase în luna septembrie.

Operatorul a refuzat să-și suspende activitatea și a continuat să funcționeze practic în ilegalitate în această perioadă, fapt sesizat și semnalat de către ONJN o lună mai târziu, când au dispus și anularea dreptului de funcționare al Bet365 în România.

Jucătorii au pariat in ilegalitate fără să știe.

Repercusiunile acestei decizii s-au extins și la jucătorii care au pariat la Bet365 în această perioadă, fără ca aceștia să știe că pariază în ilegalitate și pot fi amendați cu câte 5.000 lei.

ONJN au documentat aproximativ 80.000 de jucători în această perioadă, dar dintre aceștia, doar jucătorii cu sume mai mari au ajuns într-un final să fie nevoiți să dea explicații.

Mulți jucători au contestat aceste amenzi și au dat în judecată ONJN, dar majoritatea au pierdut aceste procese.

Revine Bet364 în România?

Adrian
Adrian - Manager Website

Pe data de 15 martie 2022, instanța a respins printr-o decizie definitivă procesul Bet365 împotriva ONJN legat de licența de operare.

Bet365 nu mai are șanse să obțină licența în România.

Pe baza informațiilor pe care le avem în acest moment și pe baza acestei decizii, se pare că Bet365 nu va mai putea obține o licență ONJN.

Pot accesa Bet365 din România?

Adrian
Adrian - Manager Website

Chiar dacă poți accesa site-uri de pariuri care nu sunt disponibile în România folosind un VPN, nu înseamnă că ar și trebui să o faci. Jocurile de noroc sunt reglementate la noi în țară, astfel că un operator care nu deține licență de operare emisă de ONJN, nu poate activa pe piața din România.

Este ilegal să pariezi la o casă de pariuri care nu deține licență ONJN.

Te supui unor amenzi usturătoare dacă pariezi la o casă de pariuri din altă țară, deci nu îți recomand acest lucru, cu atât mai mult cu cât avem case de pariuri bune și la noi în țară.

Unele opțiuni disponibile în România chiar se apropie destul de mult de Bet365 pariuri online, iar la unele capitole, sunt chiar mai bune.

Alternative Bet365

Unibet

Platforma de pariuri completă

La fel ca Bet365, Unibet este o platformă de pariuri all-in-one, bună la toate capitolele importante: ofertă, cote, funcții de pariere, streaming live, bonus de bun venit și altele. Chiar și aspectul anumitor secțiuni este asemănător între cei doi operatori.

Pachetul de bun venit de la Unibet este foarte avantajos pentru jucătorii noi - 300 lei pariu fără risc plus 150 rotiri gratuite la EGT.


Betano

Regii promoțiilor

Betano se aseamănă cel mai mult cu Bet365 la varietatea și numărul promoțiilor, dar per total, este o platformă foarte bună cu cote excelente.

Bonusul de bun venit oferit de Betano este destul de standard pentru piața din România, dar aș zice că are un rulaj mai ușor decât alte promoții similare.


Superbet

Cote greu de egalat

Poți număra pe degetele de la o mână casele de pariuri care se apropie măcar de cotele oferite de Superbet. Unul dintre punctele forte ale Bet365 este calitatea cotelor. La noi în țară cu siguranță s-ar bate cu Superbet la acest capitol și la varietate ofertei.

Bonusul de bun venit de la Superbet poate ajunge până la 500 lei și este împărțit în 3 etape, lucru foarte util pentru managementul bankroll-ului.

18+ | Pariază Responsabil | Se Aplică T&C
S-ar putea să-ți placă
Operator Bonus
200% până la 1.750 Lei
Unibet bonus
Unibet bonus
Unibet
5/5
Pariu fără risc 500 Lei
+300 Rotiri Gratuite
+Pariuri Gratuite 50 Lei
Betano bonus
Betano bonus
Betano
5/5
100% până la 500 Lei
100% până la 600 Lei
+60 Rotiri Gratuite
Bonus până la 600 Lei
50% până la 500 Lei
NetBet bonus
NetBet bonus
NetBet
4/5
Free Bet de 500 Lei
100% până la 800 Lei
Bonus până la 500 Lei
100% până la 400 Lei
Luck bonus
Luck bonus
Luck
3/5
Free Bet până la 500 Lei
Free Bet de 500 Lei
150 lei Puncte Loialitate
+ 50 lei fără depunere
Bonus de 500 Lei
Pariu fără risc 250 Lei
+50 lei la verificare
Mr Bit bonus
Mr Bit bonus
Mr Bit
4/5
Free Bet de 200 Lei

S-ar putea să te intereseze

Case de Pariuri România: Scurt Istoric al Brandurilor
14 mai 2024

Chiar dacă orice operator de pariuri trebuie să fie înregistrat și licențiat și în România pentru a putea activa la noi pe piață, foarte puține branduri de top sunt românești ...

Quiz: Care este cea mai buna casă de pariuri online pentru tine?
12 ian. 2022

În acest articol am pregătit un chestionar care te va ajuta să alegi o casă de pariuri care ți se potrivește. Știu că, până la urmă, acesta este scopul întregului site ...

Avantaje Case de Pariuri Online Vs. Agenții Stradale
11 ian. 2022

Pariurile au o tradiție bogată în țara noastră. Prima loterie la nivel național, Loteria Română, are peste 100 de ani vechime, și într-o oarecare măsură este un simbol pentru ...