Impozit Pariuri Sportive
Articol

Impozit Pariuri 2024: Ce Taxe Pariuri Plătim

2 ian. 2024

Începând cu 1 august 2022, Guvernul a decis să modifice ordonanța privind Codul Fiscal în urma unor întâlniri cu mediul de afaceri, autoritățile locale și sindicatele.

Adrian
Manager Website

Care sunt noile impozite pariuri începând cu 1 August 2022?

  • Câștiguri până la 10.000 lei – impozit 3%
  • Câștiguri între 10.001 lei – 66.750 lei inclusiv – impozit 20% plus o taxă de 300 lei pentru suma care depăşeşte 10.000 lei
  • Câștiguri peste 66.750 lei – impozit 40% plus o taxă de 11.650 lei pentru suma care depăşeşte 66.750 lei

Către case de pariuri legale

Sectorul jocurilor de noroc a fost afectat de aceste schimbări, astfel că atât jucătorii cât și operatorii vor avea de plătit taxe mai mari.

Câștigurile peste o anumită sumă pot ajunge să fie impozitate cu 40% la ultimul prag din grilă.

Chiar dacă această veste nu este foarte îmbucurătoare pentru jucători, procentul de jucători care va fi afectat de ultimul prag va fi foarte mic. Planul inițial era mult mai agresiv - 40% pentru tot ce trece de 10.000 lei.

Într-o perioadă în care toate se scumpesc, cred că majoritatea jucătorilor ar trebui să se considere mulțumiți cu noua grilă pentru impozit pariuri. Un procent destul de mic de jucători ajung să plătească taxe pentru câștiguri de peste 10.000 lei, așa că în general, vom avea de plătit 3%.

Ministrul de finanțe, Adrian Câciu, a declarat:

Guvernul a considerat că, la acest moment, având în vedere situaţia complicată prin care trecem, nu este oportun şi nici necesar să facă ajustări radicale de mediu fiscal, ci este bine să-şi continue traiectoria de susţinere a mediului de afaceri.

Impozit pariuri online versus agenții stradale

În primul rând merită menționat că impozitul se reține în ambele cazuri direct la sursă, deci de aceea vor fi diferențe între câștigul potențial și câștigul eventual. Tu nu ai de făcut nimic efectiv, operatorul se ocupă automat de procesul de taxare.

Pragurile de taxare pentru câștiguri sunt aceleași, singurele diferențe sunt la depuneri, unde taxa este mai mare în agențiile stradale. O taxă de 5% care ți se reține pentru fiecare bilet în agențiile stradale.

Descoperă mai multe beneficii ale pariurilor online

Avantaje Case de Pariuri Online Vs. Agenții Stradale
11 ian. 2022

Pariurile au o tradiție bogată în țara noastră. Prima loterie la nivel național, Loteria Română, are peste 100 de ani vechime, și într-o oarecare măsură este un simbol pentru ...

Propuneri noi din partea reprezentanților industriei

Propunerea inițială viza un impozit pariuri de 40%, astfel că reprezentanții industriei jocurilor de noroc au reacționat cu noi recomandări pentru prevenirea restrângerii sectorului.

România este una dintre țările cu o piață reglementată a jocurilor de noroc, deci industria de gambling joacă un rol important în economia țării.

Bugetul de stat ar fi fost afectat financiar cu o lovitură considerabilă de 650 milioane de euro și 45.000 de locuri de muncă ar fi fost puse în pericol ca urmare a propunerii inițiale, după cum a declarat Doru Gheorghiu, consultant al Patronatului Organizatorilor, Producătorilor și Exploatatorilor de Jocuri de Noroc din România.

Plata impozit pariuri online

Taxa 2% pe depunere / sursa foto: mozzartbet.ro

Cum te afectează efectiv noile impozite

Adrian
Adrian - Manager Website

În afară de taxa pe depunere, după cum reiese din noua grilă de impozitare a câștigurilor, ce plătești depinde în totalitate de categoria de câștig la care te încadrezi.

Pentru majoritatea dintre noi, acest lucru va însemna o taxă de 3% (era 1% înainte), iar pentru cei norocoși, poate fi vorba de 20% plus o taxă de 300 lei pentru câștigurile care depășesc 10.000 lei, sau 40% plus o taxă de 11.650 lei pentru câștigurile care depășesc 66.750 lei.

Personal, nici măcar nu cunosc prea mulți jucători care se avântă la pariuri cu astfel de câștiguri potențiale, dar dacă aș cunoaște, i-aș sfătui să își împartă pariul în sume mai mici ca să evite ultimul prag.

Întrebări frecvente despre impozit pariuri

✔️ Pot să joc fără taxe la pariuri?

Poate fi vorba, de exemplu, de taxe mai mici sau inexistente pentru anumite metode de plată, de campanii în desfășurare prin care operatorul îți acoperă taxele, sau chiar de unele agenții stradale unde ești scutit de anumite taxe.

Îți ofer mai jos câteva recomandări unde în ultimul timp am văzut din când în când că sunt acoperite taxele, dar din nou, aceste reguli se pot schimba în fiecare săptămână:

Cert este că pentru retrageri, cu foarte puține excepții (campanii speciale), ar trebui să te aștepți la aceleași praguri de taxare.

✔️ Trebuie să plătesc eu impozit pariuri sportive?

Nu, totul se reține de către operator. Tu nu vei avea nimic de făcut efectiv, decât să înțelegi de ce îți intră 98 lei în contul de pariuri când depui 100 lei (taxa 2%), sau de ce vei avea un câștig eventual mai mic cu 3%, 20% + 300 lei, sau 40% + 11.650 lei, conform pragurilor pentru impozit pariuri.

✔️ Cât de frecvent se schimbă taxele la pariuri?

În general, destul de rar, dar trăim într-o perioadă cu numeroase provocări financiare neprevăzute, astfel că este greu să îți dau un răspuns exact pentru că sunt mulți factori la mijloc.

Te vom ține la curent cu cele mai importante schimbări chiar aici, pe Pariurisport.com.

Alte Articole Utile

Cum Funcționează un Bonus de Bun Venit
19 sept. 2022

Orice casă de pariuri respectabilă te va întâmpina cu un bonus de bun venit la înregistrare. Acest aspect poate fi un factor esențial pentru alegerea site-ului de pariuri pentru ...

Totul despre Condițiile de Rulare la Bonus Pariuri Sportive
14 mai 2024

Orice bonus de bun venit, dar și alte promoții, sunt însoțite de un regulament de campanie care conține condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a încasa și transforma ...

Cele mai bune bonusuri de bun venit pentru jucătorii noi
14 feb. 2022

Majoritatea jucătorilor care deschid conturi noi - deci beneficiază de un bonus de bun venit, sunt începători. Pentru că bonusul la înregistrare are condiții de rulaj mai dificile ...